Ανάλογα με την επιφάνεια που θέλουμε να διακοσμήσουμε υπάρχουν διάφορες κόλλες κατάλληλες για decοupage.

*Κάνοντας κλικ πάνω στα χρωματιστά γράμματα μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη κόλλα.

1. Αρχίζουμε με τη βασική κόλλα για ντεκουπάζ, η οποία διατίθεται σε ρευστή μορφή και με τη βελούδινη υφή της μας βοηθάει να κολλήσουμε κάθε είδους μοτίβο σε κάθε επιφάνεια.Μπορείτε να την βρείτε από διάφορες εταιρείες, όπως Pentart, Stamperia, Viva Decor. Είναι κατάλληλη για ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, χαρτί, φελιζόλ κ.α. Υπάρχει ακόμα η ματ βασική κόλλα για ντεκουπάζ, η οποία έχει πιο παχύρρευστη μορφή σαν τζελ και είναι ιδανική αν θέλετε να κολλήσετε μοτίβα από χαρτοπετσέτες καθώς δεν μουλιάζει το υλικό.

2. Πολύ σημαντική είναι και η κόλλα σε σπρέι, ειδική για χαρτοπετσέτα, η οποία μας βοηθάει να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ως προς την τεχνική της χαρτοπετσέτας χωρίς το μοτίβο μας να «μουλιάσει».
3. Κόλλα για κερί: είναι κατάλληλη για κάθε είδους κερί χωρίς να κινδυνεύει το κερί μας να πιάσει φωτιά με τη χρήση.
4. Κόλλα για κεραμικά: χρησιμεύει για κεραμικά σκεύη που θέλουμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά και μετά την εφαρμογή του μοτίβου ψήνεται ακόμα και στο φούρνο που έχουμε σπίτι μας. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στην συσκευασία.
5. Κόλλα για ύφασμα: χρησιμοποιείται για να κολλήσουμε το μοτίβο μας πάνω σε ύφασμα και αντέχει στα πλυσίματα.

6. Κόλλα για imitation φύλλο χρυσού ή αλλιώς μίξιον νερού. Διατίθεται σε δυο τύπους: ρευστή μορφή και παχύρευστη για ανάγλυφο ή τρισδιάτατο αποτέλεσμα.

Διαβάστε εδώ πώς θα κολλήσετε το μοτίβο ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο.

Πες μας το σχόλιο σου