Η τέχνη του decoupage δεν είναι προνόμιο λίγων. Η βασική προϋπόθεση για να μπει κάποιος στον μαγικό αυτό κόσμο είναι μόνο μια: το πάθος για δημιουργία. Το πρώτο «υλικό» που θα χρειαστεί κανείς είναι η φαντασία του. Μετά από  αυτό υπάρχει μια σειρά από βασικά υλικά και εργαλεία που θα χρειαστεί κάποιος, για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο decoupage και να μπει σ’ αυτόν τον κόσμο της μαγείας και των συναισθημάτων.

 
1. Αντικείμενο
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διαλέξουμε το αντικείμενο που θα γίνει η βάση μας για τη δημιουργία του έργου μας. Υπάρχουν  μια πληθώρα αντικειμένων, για να επιλέξουμε από ξύλο, χαρτί, γυαλί, πηλό ή πλαστικό, ενώ μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε καμβάδες, κεριά, ύφασμα, ρητίνη ή φελιζόλ.
 
2. Αστάρι
Ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το αντικείμενό μας, πιθανότατα να χρειαστούμε ένα αστάρι, ώστε να το περάσουμε πάνω στο αντικείμενό μας και να προετοιμάσουμε την επιφάνεια για την εργασία μας. Δείτε αναλυτικά για τα αστάρια και την προετοιμασία της επιφάνειάς μας ΕΔΩ.
 
3. Κόλλα γενικής χρήσης
Πολύ βασικό υλικό είναι η κόλλα decoupage, η οποία θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε τα μοτίβα μας και τα διακοσμητικά που επιθυμούμε πάνω στο αντικείμενο μας. Μπορείτε να δειτε αναλυτικά για τις κόλλες ΕΔΩ
 
4. Μοτίβα
Τα μοτίβα που θα επιλέξουμε θα δώσουν στο έργο μας τη δική μας μοναδική πινελιά. Τα μοτίβα μπορείτε να τα βρείτε σε χαρτοπετσέτες, ριζόχαρτα ή χαρτιά τα οποία περιέχουν μια τεράστια γκάμα σχεδίων για να επιλέξετε, ανάλογα με τη φαντασία σας και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.
 
5. Βερνίκι
Τέλος, για να δώσετε στο έργο σας την τελευταία «πινελιά» χρειάζεστε ένα βερνίκι για το φινίρισμα, το οποίο όχι μόνο θα στερεοποιήσει το έργο σας, αλλά θα το κάνει αδιάβροχο και θα το προστατέψει από τη φθορά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα βερνίκι decoupage για να προστατέψετε στη δημιουργία σας. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα βερνίκια ΕΔΩ
 
6. Εργαλεία
Φυσικά, σύμμαχός μας σε όλη μας τη δημιουργία είναι τα απαραίτητα εργαλεία και κυρίως το ψαλίδι και το πινέλο. Κι εδώ μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ψαλίδια, απλά ή με σχέδια, καθώς και σε πινέλα, σε διάφορα σχέδια και πάχος.
Με όλα αυτά είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το δικό μας, μοναδικό, ταξίδι στην ξεχωριστή τέχνη του decoupage…

Comments (2)

  1. Πολυ ωραια θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να φτιαξω ενα μπαουλο παλιο με εφημεριδες

    7 Νοεμβρίου 2021 Post by Κανελλα
    1. Για να κάνετε κάτι τέτοιο θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε κόλλα για decoupage σε σπρέι διότι αν χρησιμοποιήσετε υγρή κόλλα πιθανότατα τα γράμματα από την εφημερίδα θα χαλάσουν και θα βγάλουν μουντζούρα. Και μετά αν θέλετε να περάσετε βερνίκι να επιλέξετε πάλι σε σπρέι για τον ίδιο λόγο. Μπορείτε να βρείτε κόλλα εδω

      7 Νοεμβρίου 2021 Post by Wp

Πες μας το σχόλιο σου