Όταν ήμουν μικρή, μου άρεσε να κολλάω στα βιβλία μου και στα τετράδιά μου αυτοκόλλητα, να κάνω μικρές ζωγραφιές, ή να γράφω αγαπημένους μου στίχους. Τότε, χωρίς να το ξέρω έκανα scrapbooking! Η τεχνική του scrapbooking είναι αυτό ακριβώς που κάναμε όλοι μας από παιδιά μόνο πολύ πιο εξελιγμένο με μια πληθώρα χαρτιών, διακοσμητικών και εργαλείων για να δημιουργήσει ο καθένας το δικό του τελείως ξεχωριστό λεύκωμα.
Σημειωματάριο με Scrapbooking

Το scrapbooking εμφανίστηκε ήδη από τον 15ο αιώνα και ήταν ένας τρόπος για να συλλέγουν συνταγές, γράμματα, ποιήματα και πολλά άλλα. Κάθε βιβλίο ήταν μοναδικό, και εξακολουθεί να είναι. Μιλάνε για την ζωή εκείνων που περιέχουν συναισθήματα και αναμνήσεις. Κάθε σελίδα του λευκώματος είναι διακοσμημένο με διάφορες μεθόδους και αντικείμενα: πίνακες ζωγραφικής, φύλλα χρυσού, που καλύπτεται με φύλλα, ξύλα, γεμάτο εικόνες, κουμπιά, κορδέλες, αποκόμματα εφημερίδων, γράμματα και όλα τα άλμπουμ που ο δημιουργός αποφασίζει να χρησιμοποιήσει για να εκφραστεί.

Ωστόσο, η καινούργια τεχνική που με έχει ενθουσιάσει τώρα τελευταία είναι το DECOSCRAP. Με αυτή την τεχνική δεν διακοσμούμε απλώς τα τετράδιά μας, αλλά και όλο μας το σπίτι. Μου αρέσει πάρα πολύ να εφαρμόζω αυτή την τεχνική σε μικρούς ή μεγάλους καμβάδες, όπου συνδυάζω πολλές τεχνικές και στοιχεία από το scrapbooking, τη decoupage, υφάσματα, πάστες , χρώματα, περιγράμματα, μαρκαδόρους, κορδέλες, κουμπιά, χάντρες και διακοσμητικά.

Έναν τέτοιο καμβά είχαμε δημιουργήσει και μαζί στο εργαστήρι της Decomagia τον Φεβρουάριο, ενώ έναν τέτοιον καμβά μεγάλου μεγέθους παρουσίασα και στο σεμινάριο της Pentart στη Βουδαπέστη και θα σας στον δείξω στα τέλη Μαΐου στο εργαστήρι μας.

Τελευταία μου δημιουργία που αγαπώ πολύ είναι ένας ακόμα καμβάς με decoscrap που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Στον καμβά πρώτα έκανα decoupage και στη συνέχεια πρόσθεσα χαρτιά scrapbooking και πολλά διακοσμητικά στοιχεία, όπως ύφασμα και κουμπιά και δημιούργησα μια ονειρική, για μένα, εικόνα.
Μάγια


Πες μας το σχόλιο σου