Το δεύτερο έργο που μας παρουσίασε η Μόνικα Παρούτα στην δωρεάν παρουσίαση στο εργαστήρι μας ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο κουτί βιβλίο με την τεχνική του decoscrap.

Στο έργο χρησιμοποίησε χαρτιά scrapbooking από τις μοναδικές νέες συλλογές της Stamperia, αλλά δούλεψε με αυτά όπως στην τεχνική decoupage καθώς και πολλά χημικά υλικά.
ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ
Βήμα 1
Η Μόνικα επέλεξε δυο διαφορετικά χαρτιά για το μπροστά και το πίσω μέρος του κουτιού από την κολεξιόν Roses, Laces & Wood. Έκοψε τα χαρτιά στο μέγεθος της πρόσοψης του κουτιού. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε με ψαλίδι, αλλά μπορούμε και με το χέρι.
Βήμα 2

Βουτάμε για λίγο τα χαρτιά scrapbooking στο νερό για να μουλιάσουν και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ νερό. Απλώνουμε κόλλα Mix media Glue πίσω από το χαρτί και λίγη κόλλα στην επιφάνεια που θα το κολλήσουμε με ένα πλατύ πινέλο. Το τοποθετούμε και απλώνουμε πολύ καλά κόλλα πάνω από το χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο χαρτί.

 

Βήμα 3
Στη συνέχεια με μια σπάτουλα, η Μόνικα άπλωσε περιμετρικά της μπροστινής και πίσω όψης του κουτιού και εκεί που τελειώνει το χαρτί λευκή πάστα Modelling Paste.Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα ανάγλυφο εφέ και να καλύψουμε το τελείωμα του χαρτιού.
Βημα 4

Ακόμα άπλωσε πάστα στο πλάι του κουτιού εκεί που υποτίθεται ότι σε ένα βιβλίο είναι οι σελίδες. Πριν η πάστα στεγνώσει έκανε κάθετες γραμμές στην πάστα για να δώσει το εφέ σελίδων.

Βήμα 5

Όταν στέγνωσε η πάστα στην μπροστινή πλευρά του «βιβλίου» μας αποτύπωσε ένα στένσιλ.

 

Βήμα 6

Παράλληλα, όσο περιμένουμε να στεγνώσει η πάστα παίρνουμε ένα κομμάτι stone paper, το πρωτοποριακό αυτό χαρτί από πέτρα που δεν σκίζεται, δεν βρέχεται και δεν τσαλακώνεται, και το κόβουμε όσο το ύψος του κουτιού-βιβλίου. Στο κέντρο του αποτυπώνουμε με λευκή πάστα Modelling Pasteένα στένσιλ και το αφήνουμε να στεγνώσει. Η Μόνικα επέλεξε αυτό το στένσιλ.

 

Βήμα 5

Επιλέγουμε ένα ακρυλικό χρώμα που να ταιριάζει με τις αποχρώσεις των χαρτιών που έχουμε διαλέξει. Η Μόνικα επέλεξε ένα καφέ σκούρο και με ένα σταμπαδόρο έβαψε με αυτό το stone paper στο σημείο του στένσιλ. Ακόμα με το ίδιο χρώμα και ένα βρεγμένο πινέλο έβαψε το σημείο των «σελίδων» αλλά και όπου είχε πριν βάλει πάστα καθώς και τη ράχη του κουτιού.

 

Βήμα 6

Έκοψε το stone paper περιμετρικά από το στένσιλ αφήνοντας μόνο αυτό στο χαρτί. Το στένσιλ το κόλλησε στην ράχη του κουτιού με σιλικόνη ή μια πολύ ισχυρή κόλλα.

Βήμα 7
Στην μπροστινή όψη του κουτιού, διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε! Η Μόνικα διάλεξε δύο tag από την ίδια συλλογή χαρτιών Roses & Laces και τα κόλλησε με σιλικόνη.
Βήμα 8

 

Με το ίδιο καφέ χρώμα και ένα βρεγμένο πινέλο σκιάζουμε όλο το κουτί γύρω από το stone paper, την πάστα και τις γωνίες. Την τελευταία πινελιά τη δίνουμε με το μεταλλικό χρώμα White Gold, Vivace, το οποίο χρησιμοποιούμε σαν πατίνα για να φωτίσουμε ορισμένα σημεία.


Καλές δημιουργίες!

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου