Μπορεί ακόμα ο καιρός να μην έχει κρυώσει, όμως εμείς στο HobbyShow Decomagia περιμένουμε πώς και πώς τα Χριστούγεννα κι έχουμε αρχίσει ήδη να προετοιμαζόμαστε!

 

 

Έτσι, ξεκινήσαμε δυναμικά κάνοντας μια δωρεάν παρουσίαση για χριστουγεννιάτικες μπάλες! Σε αυτή την παρουσίαση επέλεξα να στολίσουμε ξύλινες πλακέ μπάλες με την τεχνική του scrapbooking!
Ξεκινήσαμε κόβοντας ένα χαρτί scrapbooking με οδηγό την ξύλινη μπάλα μας. Το χαρτί αυτό θα αποτελέσει τη βάση μας.

 

Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μηχανήματος Sizzix και τις πανέμορφες μήτρες του κόψαμε πιο μικρά κυκλάκια από άλλα χαρτιά scrapbooking που όμως ταιριάζουν μεταξύ τους. Επειδή φυσικά δεν έχουμε όλοι μηχάνημα Sizzix σπίτι μας, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με ψαλίδια που κόβουν σε σχέδια ή με διάφορα κυκλικά σχήματα που θα χρησιμοποιήσετε ως οδηγούς. Υπάρχουν επίσης και πολλά κυκλικά chipboard που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 

Στη συνέχεια κολλήσαμε τα κυκλάκια από τα διάφορα χαρτιά μεταξύ τους. Αν έχετε ραπτομηχανη μπορείτε επίσης να τα γαζώσετε μεταξύ τους και να έχετε ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Στη συνέχεια στη μια μπάλα χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό κυκλικό chipboard σαν «κορνίζα» για την εικόνα μας, που στόλισε την μπάλα. Στην άλλη μπάλα που φτιάξαμε, κόψαμε tags από χαρτιά scrapbooking και τα κολλήσαμε στην μπάλα.

 

Οι μπάλες μας είναι πλέον σχεδόν έτοιμες όμως λείπει το πιο βασικό στοιχείο: οι τελευταίες πινελιές που κάνουν όλη τη διαφορά! Έτσι, τοποθετούμε διάφορα λουλουδάκια που ταιριάζουν χρωματικά στην κάθε μπάλα, περλίτσες, σπάγγο και δαντέλες καθώς και gel paste σε ορισμένα σημεία που δίνει την αίσθηση χιονιού.  Μπορείτε να προσθέσετε επίσης μικρά φυλλαράκια κομμένα είτε με Sizzix είτε από chipboard.
Μήτρα για χριστουγεννιάτικο δεντράκι
Φυλλαράκια κομμένα με Sizzix

 

 

 

Φυσικά, επειδή Χριστούγεννα χωρίς γκλίτερ δεν υπάρχουν ολοκληρώνουμε με αυτό και οι μπάλες μας λάμπουν!

Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος, αλλά πολύ εντυπωσιακός τρόπος για να στολίσετε το δέντρο σας, αλλά και όλο το σπίτι σας τα Χριστούγεννα. Η κάθε μπάλα είναι ξεχωριστή και μοναδική καθώς είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Μικρά tip:
1. Σκιάστε με μελανάκια τις άκρες των χαρτιών σας για να δείχνουν πιο παλιά και για να καλύψετε τυχόν ατέλειες στο κόψιμο.

2. «Αγριέψτε» τις άκρες των χαρτιών με κάτι αιχμηρό, όπως ένα ψαλίδι για τον ίδιο λόγο.

Μάγια

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου