Είναι σίγουρα η νέα μεγάλη μου αγάπη: τα fabric book! Πρόκειται για τα πιο ρομαντικά τετράδια που μπορείτε να έχετε! Απλά τετράδια ή άλμπουμ ντύνονται με υφάσματα, δαντέλες,κορδέλες και ό,τι άλλο θέλετε και μεταμορφώνονται σε κάτι μοναδικό!

Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πιο όμορφο τετράδιο για να γράφω τις σκέψεις μου ή για να γίνει το αγαπημένο ημερολόγιο ενός μικρού ή… μεγάλου κοριτσιού! Ή ακόμα ένα άλμπουμ γεμάτο δαντέλες και υφάσματα στο εξώφυλλο που θα κρατά τις πιο γλυκιές σας αναμνήσεις!

Κανονικά, τα fabric book δημιουργούνται εξ ολοκλήρου από ύφασμα. Ράβουμε μεγάλα κομμάτια ύφασμα στο κέντρο, σα βιβλίο, και στη συνέχεια διακοσμούμε πάνω σε αυτά με δαντέλες, λουλούδια, άλλα κομμάτια ύφασμα, κορδέλες και ό,τι άλλο ταιριάζει στη φαντασία σας! Μπορείτε επίσης να κολλήσετε πάνω στο ύφασμα χαρτονάκια, όπως τα χαρτιά scrapbooking, και πάνω εκεί να γράψετε ό,τι θέλετε ή να κολλήσετε τις φωτογραφίες σας. Πάνω σε αυτά βασίζεται και η ιδέα των υφασμάτινων βιβλίων για τα πολύ μικρά παιδιά! Στα παλιά χρόνια, όπως και με τις πάνινες κούκλες, το ύφασμα και το ξύλο ήταν το πρώτο υλικό για τα παιδικά παιχνίδια!

Ωστόσο, το δικό μου fabric book είναι λίγο διαφορετικό. Για να είναι πιο χρηστικό χρησιμοποίησα ένα απλό τετράδιο και το έντυσα με υφάσματα, πολλές δαντέλες, λουλούδια, κουμπιά αλλά και μοτίβο από ριζόχαρτο και χαρτί scrapbooking.

                         
Στις φωτογραφίες παρακάτω, τις οποίες βρήκα στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε διάφορα παραδείγματα και από άλλα fabric book, δημιουργημένα εξ ολοκλήρου από ύφασμα.
Φιλικά,
Μάγια

 

 

             

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου