Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ TUTORIAL / WATCH VIDEO TUTORIAL with ENGLISH SUBTITLES TOO!

 

Μ’ αρέσει πολύ να τριγυρίζω σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και να ανακαλύπτω παλιά γυάλινα διακοσμητικά όπως είχε η γιαγιά μου στο σπίτι μας. Ευτυχώς, η αγάπη γι’ αυτά τα όμορφα γυάλινα βάζα, φοντανιέρες, κηροπήγια και ποτήρια έχει πλέον αναβιώσει και δεν είναι πλέον δύσκολο να τα εντοπίσεις!

 

Έτσι, όταν μπόρεσα να βρω τέτοια γυάλινα διακοσμητικά και να τα φέρω στο κατάστημα του Decomagia ξετρελάθηκα! Αν και μου αρέσουν ιδιαίτερα και όπως είναι δεν θα μπορούσα να μην τα… πειράξω και λίγο!

 

Αποφάσισα να τα μεταμορφώσω χρησιμοποιώντας τα νέα μεταλλικά χρώματα κιμωλίας της Pentart, Dekor Metal. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις στο καθένα και αναμειγνύοντάς τα, έβαψα τα γυάλινα διακοσμητικά. Στο εσωτερικό τους, τα ψέκασα με το Mirror Mist για γυαλί, της Pentart ώστε να δημιουργήσω καθρέπτη και όταν βάζω κεράκι στο εσωτερικό τους να φωτίζουν πιο έντονα. Ωστόσο “χάλασα” λίγο το εφέ καθρέπτη τρίβοντάς το, ενώ σε κάποια από αυτά έβαψα τον καθρέπτη με Ageing Varnish της Renesans, ώστε να τον κάνω να φαίνεται πιο παλιό και “κιτρινισμένο”.

 

Όταν τελείωσε το μόνο που έμεινε ήταν να βάλω μέσα κεράκια και να απολαύσω το φως! Ελπίζω να το απολαύσετε κι εσείς!

 

*Δείτε παρακάτω όλα τα γυάλινα διακοσμητικά που μπορείτε να βρείτε πλέον στο Decomagia.

 

Φιλικά,

Μάγια

 

Η φοντανιέρα πριν. Σε μεγάλο μέγεθος. Βρείτε την ΕΔΩ

 

Η φοντανιέρα μετά!

 

Η φοντανιέρα πριν. Σε μικρό μέγεθος, Βρείτε την ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

Η μεγάλη φοντανιέρα με πόδι. Βρείτε την ΕΔΩ

 

 

Το μικρό γυάλινο κυπελλάκι πριν! Βρείτε το ΕΔΩ

 

 

 

 

Γυάλινο διακοσμητικό βαρκούλα με ποδαράκι. Βρείτε το ΕΔΩ

Πες μας το σχόλιο σου