Ένα διαφορετικό layout με άρωμα… λεβάντα δημιούργησε η Μάγια στην δωρεάν παρουσίαση που έκανε στο εργαστήρι μας. 
 
 
 
 

 

 

 


Η Μάγια μας έδειξε βήμα-βήμα πώς να φτιάχνουμε ένα διαφορετικό layout mix media με πολλά χημικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία πάνω σε έναν καμβά από λινάτσα.

 
Κεντρικό στοιχείο του έργου μας ήταν η λεβάντα. Η Μάγια επέλεξε μια ιδιαίτερη φωτογραφία με λεβάντα, αλλά και αληθινά κλωναράκια λεβάντας για να στολίσουμε τον καμβά και γύρω από αυτό το στοιχείο κινήθηκε όλο το έργο. Γι’ αυτό και ως βάση επέλεξε τον καμβά από λινάτσα, ένα επίσης φυσικό υλικό.
 
Αρχικά ξεκινήσαμε απλώνοντας σε όλον τον καμβά μια στρώση ασταριού Gessoτης Pentart.
Αφού στέγνωσε, σε ορισμένα σημεία περάσαμε πάστα κρακελέ της Pentart και το αφήσαμε να στεγνώσει καλά, ώστε να γίνουν τα σπασίματα.

 

 
Μετά από αυτά ξεκίνησε η… διασκέδαση! Υπολογίσαμε πού θα μπει περίπου η κεντρική μας εικόνα και στη συνέχεια ψεκάσαμε τα υπόλοιπα σημεία του καμβά μας με διάφορα νεροχρώματα Mist της Pentart επιλέγοντας αποχρώσεις που να ταιριάζουν στην κεντρική εικόνα που είχαμε διαλέξει. 

 

 

 

 

 
Έτσι, επιλέξαμε ροζ, μπορντο, καφέ και σκούρο κίτρινο. Κάθε φορά που ψεκάζαμε με ένα χρώμα ταμπονάραμε με ένα χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί η περιττή ποσότητα.
 
Αφού στέγνωσαν τα χρώματα, σε ορισμένα σημεία του καμβά εκτός από εκεί που είχαμε ήδη υπολογίσει ότι θα μπει η εικόνα, κάναμε στένσιλ-μάσκασε σχήμα ρόμβων με Gesso. Δεν αποτυπώσαμε όλο το στένσιλ αλλά ορισμένα μόνο σημεία της.

 

 
Πάνω από το στένσιλ ψεκάσαμε πάλι με χρώματα ενώ κάναμε και πιτσιλιές σε ορισμένα σημεία του καμβά.
 
 
 
Μέχρι να στεγνώσει το έργο μας ξεκινάμε με το πιο δύσκολο κομμάτι: την κεντρική σύνθεση. Με κέντρο την εικόνα μας, η Μάγια χρησιμοποίησε κομμάτια από σελίδες παλιού βιβλίου, λινό ύφασμα, χαρτί οντουλές και λινάτσα και τα ταξινόμησε συμμετρικά πίσω από την εικόνα. Τα στοιχεία τα κόλλησε μεταξύ τους με ταινία διπλής όψης με αφρολέξ, ώστε να δίνουν μια τρισδιάστατη αίσθηση.

 

 

 

 

 

 
Την κεντρική εικόνα θα την κολλήσουμε αργότερα στο σημείο που θέλαμε.
 
Σε δύο γωνίες του καμβά δημιουργήσαμε συνθέσεις με δαντέλες, κορδέλες και λινό ύφασμα που οδηγούσαν συμμετρικά στην εικόνα. Τα υφάσματα αυτά τα κολλήσαμε με το «μαγικό» Heavy Body Gel της Pentartπου κολλάει τα πάντα! 
 
Απλώσαμε αρχικά μια παχιά στρώση στον καμβά στο σημείο που θα βάζαμε το πρώτο ύφασμα και συνεχίσαμε για κάθε νέο στοιχείο με μια ακόμα στρώση Heavy Body Gel
 
Θέλει προσοχή εδώ, ώστε να ταιριάζουν τα χρώματα και τα σχέδια μεταξύ τους για ένα ιδανικό αποτέλεσμα.
 

 

 
Επίσης μπορούμε να κολλήσουμε και chipboard.
 
Κολλάμε την εικόνα μας στο σημείο που θέλουμε.
 
Στη συνέχεια κολλήσαμε μεταλλικά στοιχεία σε διάφορα σημεία του καμβά με Heavy Body Gel. Υπάρχουν εκατοντάδες σχέδια μεταλλικών στοιχείων για να στολίσετε με αυτά τα έργα σας και έχουν τη δυνατότητα μάλιστα να κοπούν ώστε να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε!

 

 

 
*Αν το Heavy Body Gelβγαίνει από τα μεταλλικά μην φοβάστε γιατί όταν στεγνώσει θα διαφανίσει!
 
Σε μια γωνία κολλάμε με Heavy Body Gel λουλουδάκια.
 
Στη συνέχεια σε διάφορα σημεία της επιφάνειας περνάμε με ένα πινελάκι Heavy Body Gel. Εκεί θα ρίξουμε στη συνέχεια 3D balls για να δώσουμε μια διαφορετική όψη στο έργο μας. Επιλέγουμε κυρίως γωνίες και τρυπούλες, αλλά σημεία στο επίπεδο του καμβά.

 

 

 

 

 

 

 Ρίχνουμε 3Dballsσε διάφορα μεγέθη και αυτά κολλάνε όπου περάσαμε με Heavy Body Gel. Αφήνουμε να στεγνώσει.

 

 

 

 

 

 

 
Για να δώσουμε λίγο χρώμα στα άσπρα 3D balls χρησιμοποιούμε χρώματα Chameleon(απόχρωση rose – gold)της Pentart και Glamour (απόχρωση black platinum) της Pentart. Το πρώτο είναι μεταλλικό χρώμα που αλλάζει αποχρώσεις, ενώ το άλλο δίνει μια ιδιαίτερη μεταλλική όψη. 

 

 

 

 Τα περνάμε με ένα πινελάκι και στη συνέχεια ψεκάζουμε με καθαρό νερό. Έτσι, τα χρώματα «τρέχουν» και καλύπτουν όλα τα σημεία.

 
Δίπλα από την εικόνα μας κολλάμε με Heavy Body Gel ένα ματσάκι αληθινής λεβάντας δεμένο με σπάγκο! Επίσης, με χρώμα Glamourτης Pentart τονίζουμε τις άκρες του!
Για ένα διαφορετικό τελείωμα κόβουμε δύο κομμάτια σύρματος και τα τοποθετούμε σε δύο μεριές του καμβά ράβοντάς τα με χοντρή βελόνα! Από εκεί μπορούμε να κρεμάσουμε ημερολόγιο, σημειώσεις και ό,τι άλλο θέλουμε!

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
O δεύτερος καμβάς:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου