Αν και έχουμε ακόμα περίπου δυόμισι μήνες μέχρι το Πάσχα ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει κάποιος τις ετοιμασίες!

 

Έτσι, θέλοντας να σας παρουσιάσω κάτι όμορφο στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας στις 31/1 στο κατάστημά μας έδειξα σε όλους όσοι ήταν εκεί διαφορετικά πασχαλινά αυγά σε πιο ρομαντικό στυλ με στολισμό με λουλούδια Art & Physical.

 

Τα αυγά αυτά γίνονται πανεύκολα και το αποτέλεσμα μου αρέσει πάρα πολύ! Ελπίζω το ίδιο και σε σας!

 

Για όσους δεν ήσασταν στην δωρεάν παρουσίαση που έδειξα τα αυγά αυτά, σας ετοίμασα ένα μίνι φωτογραφικό tutorial για να γεμίσουμε τα σπίτια μας σιγά σιγά… άνοιξη!

 

ΒΗΜΑ 1

 

Επιλέγω ένα κεραμικό αυγό για πιο στιβαρή κατασκευή. Μπορείτε να βρείτε λευκά κεραμικά αυγά με ιδανική λεία επιφάνεια έτοιμη για δημιουργίες  σε διάφορα μεγέθη ανοιγόμενα και μη! Μπορείτε να τα δείτε όλα ΕΔΩ.

 

Έβαψα τα αυγά με χρώματα κιμωλίας Dekor Paint Soft της Pentart σε πράσινες αποχρώσεις Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα Linchen GreenKhaki και Pistachio. Έβαλα και από τα τρία χρώματα σε ένα πιατάκι κι έβαφα εναλλάξ την επιφάνεια, ώστε να της δώσω ένα δικό μου ιδιαίτερο χρώμα. Σε κάθε αυγό τόνισα κι ένα διαφημιστικό χρώμα πιο πολύ κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν τα τρία αυγά μου να έχουν από μια διαφορετική αποχρωση του πράσινου.

*Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο και απλά ακρυλικά χρώματα αλλά προτιμώ τα χρώματα κιμωλίας γιατί μόνο σε αυτά βρισκω αυτές τις vintage αποχρώσεις του πρασίνου που αγαπώ.

 

ΒΗΜΑ 2

 

Όταν το χρώμα στεγνώσει καλά, περνάω όλο το αυγό με διάφανο κερί Finishing Wax της Pentart. Έτσι, όχι μόνο προστατεύω την επιφάνεια, αλλά της δίνω και μια υπέροχη βελούδινη, λεία και λαμπερή όψη και υφή.

 

ΒΗΜΑ 3

 

Αρχίζω την σύνθεση! Πριν ξεκινήσω με τα λουλούδια τοποθέτησα αρχικά γύρω από το αυγό Σύρμα, rustic nature, ένα χοντρό σύρμα τυλιγμένο με σπάγκο. Επίσης, έβαλα και λεπτό κλασικό σπάγκο. Και τα δύο τα στερέωσα με πιστόλι σιλικόνης.

 

 

ΒΗΜΑ 4

 

Κάπου εδώ ξεκίνησε η διασκέδαση. Διάλεξα διαφορετικά λουλούδια σε ταιριαστά χρώματα από την συλλογή λουλουδιών Art & Physical (διάλεξα κυρίως καμέλιες και ορτανσίες, αλλά και μικρά τριανταφυλλακια), αλλά και πράσινα στοιχεία, όπως αυτό. Φυσικά όλα τα κόλλησα με πιστόλι σιλικόνης!

 

 

Μια καλή πένσα πάντα μας βοηθά σε τέτοιες κατασκευές!

 

Με ένα ξυλαράκι στερεώνω καλύτερα

ΒΗΜΑ 5

Τελευταίο βήμα οι αγαπημένες πιτσιλιές! Διάλεξα σε λευκό και πρασινωπές αποχρώσεις για να δένουν και έτοιμα τα νέα μου αυγά!

Περιμένω και τα δικά σας έργα! Θα χαρώ να τα δω στο γκρουπ μας στο Facebook, Decomagia Creation Group!

Φιλικά,

Μάγια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου