Μαζευτήκαμε για ακόμα μια φορά στο Hobby Show Decomagia, για να φτιάξουμε ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κεραμίδι! Αν και σκοπός ήταν να το φτιάξουμε ένα κεραμίδι με decoscrap, η έμπνευση της στιγμής και η φαντασία μας οδήγησαν να το φτιάξουμε με decoupage και 3D εφέ!

Αφού βάψουμε το κεραμίδι με ένα ακρυλικό χρώμα θα κάνουμε decoupage με χαρτοπετσέτα. Επειδή όμως η χαρτοπετσέτα είναι πολύ λεπτή και ζαρώνει θα χρησιμοποιήσουμε τα σπρέι ODIF, για να μας βοηθήσουν.

Αρχικά θα χρησιμοποιήσουμε το σπρέι “Κόλλα κοψίματος“. Με αυτό θα μπορέσουμε να κόψουμε τις λεπτομέρειες του μοτίβου μας χωρίς πρόβλημα.  Ψεκάζουμε ένα απλό χαρτί με την κόλλα κοψίματος. Αφού αφαιρέσουμε τα δυο λευκά υποστρώματα της χαρτοπετσέτας, τοποθετούμε το μοτίβο μας πάνω στο λευκό χαρτί στ σημείο που ψεκάσαμε με την καλή όψη προς τα κάτω. Η χαρτοπετσέτα κολλάει πάνω στο χαρτί προσωρινά κι έτσι γίνεται σκληρή για να μπορέσουμε να την κόψουμε με ακρίβεια.


Στη συνέχεια, για να κολλήσουμε  το μοτίβο στο κεραμίδι θα χρησιμοποιήσουμε την “Κόλλα Συγκάλυψης“. Τοποθετούμε το μοτίβο σε ένα χαρτί, από την ανάποδη πλευρά και ψεκάζουμε. Παίρνουμε το μοτίβο και το τοποθετούμε στο κεραμίδι. Πιέζουμε με ένα στεγνό κομμάτι ύφασμα ή χαρτί μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η κόλλα έχει αφομοιωθεί σωστά και δεν έχει αφήσει φυσαλίδες.

Τώρα σιγά σιγά ξεκολλάμε το άσπρο χαρτί που έχει μείνει στην χαρτοπετσέτα από τότε που την ψεκάσαμε με “Κόλλα Κοψίματος”. Το μοτίβο έχει κολληθεί τέλεια!

 

Στη συνέχεια φυσικά βερνικώνουμε με Βερνίκι σε σπρέι και περιμένουμε να στεγνώσει!
Τώρα πάμε να κάνουμε το 3D εφέ! Χρησιμοποιούμε Elastic Paste που είναι σαν τσίχλα. Παίρνουμε ένα κομματάκι και το πλάθουμε στο σχέδιο των σημείων που θέλουμε να κάνουμε τρισδιάστατα. Στη συνέχεια, κόβουμε τα σημεία του μοτίβου που τοποθετήσαμε την Elastic Paste από άλλο κομμάτι της χαρτοπετσέτας ώστε να καλύψουμε την πάστα και τα κολλάμε με κόλλα για decoupage.
Όταν στεγνώσουν όλα αρχικά σκιάζουμε το μοτίβο

Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε την πάστα Texture Sand Paste της Stamperia που θυμίζει χιόνι σε ορισμένα σημεία του μοτίβου

 

Και τέλος στολίζουμε με γκλίτερ όπου έχουμε ρίξει πάστα !

Είναι έτοιμο!
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε

 

Καλές δημιουργίες,
Μάγια

 

Πες μας το σχόλιο σου