Σε αυτή τη δωρεάν παρουσίαση στο εργαστήρι του Decomagia, ο Βασίλης Κοντός μας έμαθε πολύ ιδιαίτερους και πρωτότυπους τρόπους για να χρησιμοποιούμε ακόμα και ανορθόδοξα υλικά για να δημιουργούμε ξεχωριστά background.

 



Πολλές φορές μεγάλα κομμάτια από τις επιφάνειες των έργων μας δεν καλύπτονται από κάποιο μοτίβο με το decoupage και θέλουμε να «γεμίσουμε» αυτό το κενό. Τα… άδεια αυτά κομμάτια μπορούν να είναι το ίδιο ενδιαφέροντα ακόμα και με το κεντρικό κομμάτι του έργου μας αρκεί να συνδυάσουμε και να παίξουμε με υλικά και εργαλεία!

Ας δούμε όλα όσα μας έμαθε ο Βασίλης!

Πρώτα απ’ όλα μας έδειξε πώς μπορούμε βάζοντας με χιαστί γραμμές με σπάτουλα δύο διαφορετικά χρώματα μπορούμε να έχουμε ένα ιδιαίτερο χρωματισμό όταν αυτά στεγνώσουν

 

 

Χαρτί κουζίνας… το θαυματουργό!

Ακόμα, μας έδειξε πώς ένα στρώμα χρώματος μπορούμε να το κάνουμε ανάγλυφο απλώς ταμπονάροντας με χαρτί κουζίνας ή ένα ύφασμα!

 

Ακόμα κολλώντας το χαρτί κουζίνας στην επιφάνεια με κόλλα decoupage και στη συνέχεια βάφοντάς το έχουμε πάλι ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο εφέ

 


Ή και απλά πιέζοντας το χαρτί στην επιφάνεια δημιουργεί ιδιαίτερα χρωματικά αποτελέσματα βάσει τι χρώμα έχει και η από κάτω

 

Creamy Acrylic!

Τα χρώματα Creamy Acrylic της Pentart είναι παχύρρευστα χρώματα που αν τα απλώσετε με σπάτουλα μπορούν να δώσουν όγκο. Μάλιστα, αφού απλώστε μια παχιά στρώση του ενός χρώματος, μπορείτε να περάσετε από πάνω ένα άλλο και να τα αναμίξετε ελαφρώς για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Εφέ ξύλου

Με το αγάπημένο μας εργαλείο για το εφέ ξύλου (δείτε το ΕΔΩ) μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το ιδιαίτερο εφέ. Απλώστε στην επιφάνειά σας Modelling Paste την οποία μπορείτε να αναμίξετε και με λίγο χρώμα και πάνω εκεί περάστε το εργαλείο και δημιουργήστε εφέ ξύλου. Στο τέλος μπορείτε να ψεκάσετε με τα νεροχρώματα Αquacolor για έναν μοναδικό χρωματισμό.
 

 

 

Μην πιείτε το τσάι σας, δημιουργήστε!

Ο Βασίλης μας έδειξε ένα μοναδικό τρόπο για να δημιουργούμε ιδιαίτερα ανάγλυφα background. Ανέμειξε Modelling paste με… τσάι και άπλωσε το μείγμα στην επιφάνεια με μια σπάτουλα δίνοντας την πιο ανάγλυφη επιφάνεια που μπορεί να επιτύχει πάστα!
Δείτε αναλυτικά στο ΒΙΝΤΕΟ:
 
Στη συνέχεια την ψέκασε με Aquacolors σε διαφορετικές αποχρώσεις και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

 

 

Τι να κάνετε τα ξυλάκια από τους καμβάδες!

Ο Βασίλης μας έδωσε μια πρωτότυπη λύση για τα ξυλάκια που έχουν πάντα οι καμβάδες μαζί και συνήθως δεν τα κάνουμε τίποτα! Μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε ανάγλυφα… τουβλάκια για το background μας!

Τα κόλλησε με Heavy Body Gel στην επιφάνεια και στη συνέχεια δημιούργησε μια ανάγλυφη πάστα που έμοιαζε με πραγματικό σοβά αναμειγνύοντας Modelling Paste με τα Mineral Powders της Pentart, οι οποίες είναι ορυκτές σκόνες.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ:


Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

 

Κορδέλες, δαντέλες, χαρτιά και στένσιλ

Αν θέλετε να δώσετε όγκο στο στένσιλ σας και έναν ιδιαίτερο… χαρακτήρα πριν το εφαρμόσετε μπορείτε να κολλήσετε στην επιφάνεια κορδέλες, δαντέλες ακόμα και χαρτιά scrapbooking.
 
Κολλάτε τα στοιχεία σας με Heavy Body Gel που λειτουργεί ως πολύ ισχυρή κόλλα.
 

Στη συνέχεια επιλέγετε ένα στένσιλ που σας αρέσει

Απλώνετε με μια σπάτουλα Modelling Paste ή οποιαδήποτε άλλη πάστα ή Gesso ή ακόμα και τα παχύρρευστα Creamy Acrylics.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο σχέδιο!

 

Οι σφραγίδες… αλλιώς

Ο Βασίλης μας έδειξε πώς να χρησιμοποιούμε τις σφραγίδες αλλιώς με την τεχνική Impressed Stamp. 
Ξεκινάτε περνώντας την επιφάνειά σας με πάστα. Ψεκάζετε την σφραγίδα με νερό και μετά την αποτυπώνετε πάνω στη νωπή πάστα.

 
Στη συνέχεια μπορείτε να ψεκάσετε με τα νεροχρώματα Aquacolor και θα δείτε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

 

Η συζήτησή μας για τα όσα μπορούμε να κάνουμε κράτησε πολλή ώρα γιατί οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες! Μην ξεχνάτε να πειραματίζεστε και να τα τολμάτε με τα υλικά και οι δρόμοι της τέχνης που θα ανοιχτούν μπροστά σας θα είναι μεγάλοι!
 
Καλές δημιουργίες!

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου