Είχαμε αρκετό καιρό να κάνουμε μια παρουσίαση στο εργαστήρι μας και πραγματικά μου είχε λείψει! Όμως τώρα επιστρέψαμε, για να μάθουμε πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε τα λευκά αντικείμενα από ρητίνες σε πολύ ξεχωριστές δημιουργίες.
Τα αντικείμενα από ρητίνη υπάρχουν σε πολλά σχέδια και μεγέθη και είναι πολύ ελαφριά. Κυρίως είναι καδράκια αλλά και διάφορα διακοσμητικά. Όλα τα αντικείμενα είναι βαμμένα λευκά (κανονικά η ρητίνη είναι κίτρινη), οπότε συνήθως θέλουμε να τους δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο χρώμα.

Στην παρουσίαση επιλέξαμε να παλαιώσουμε ένα καδράκι σε στυλ shabyy chic με ακρυλικά και κερί.


 1. Ξεκινήσαμε βάφοντας το καδράκι μας με ένα ακρυλικό σε απόχρωση σκούρο γκρι ως βάση.

Ρητίνες μεγάλου μεγέθους

 2. Αμέσως μετά περάσαμε την επιφάνειά μας με κερί.

 3. Στη συνέχεια το βάψαμε με ένα γλυκό ροζ.

4. Αφού στέγνωσε και το ροζ χρώμα αρχίσαμε να τρίβουμε με ένα γυαλόχαρτο στα σημεία που θέλαμε να φανεί το γκρι χρώμα. Όταν τρίβω προτιμώ τα χρησιμοποιημένα γυαλόχαρτα, για να μην κάνουν πολύ έντονο και άγριο ξύσιμο.

5. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να το περάσουμε και με φύλλο χρυσού. Περάσαμε αρχικά το έργο μας σε ορισμένα σημεία με κόλλα για φύλλα χρυσού κι αφήσαμε την κόλλα να διαφανίσει.

6. Στη συνέχεια περάσαμε το φύλλο χρυσού (σε ταινία).

7. Έτοιμο!

8. Επειδή όμως αποφασίσαμε να κάνουμε το χρυσό λίγο πιο ήπιο και “παλιωμένο” χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένη μου Lacca Scurente, μια σκούρα καφέ λάκκα που δίνει μια ακόμα πιο έντονη αίσθηση παλιού.

Έτοιμο!

Η παρουσίαση όμως δεν έληξε έτσι απλά! Μετά από κλήρωση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους το έργο της παρουσίασης το κέρδισε η κ. Λίτσα! Συγχαρητήρια!

Ο δάσκαλος του Decomagia, Βασίλης Κοντός τραβά τον τυχερό λαχνό!

   

Η νικήτρια με το έργο!

Πες μας το σχόλιο σου