Το απόγευμα της Πέμπτης μαζευτήκαμε στο Hobby Show Decomagia παρά το πολύ κρύο και το ψιλόβροχο και πειραματιστήκαμε με τα πολύ ιδιαίτερα χρώματα και μελάνια mist, τα υλικά δηλαδή που είναι πολύ αραιωμένα με νερό και οινόπνευμα αντίστοιχα και τα ρίχνουμε στα έργα μας ψεκάζοντάς τα με σπρέι! Τα χρώματα mist υπάρχουν τόσο από την Stamperia όσο και από την Pentart και είναι εξίσου εξαιρετικά. Από την άλλη τα μελάνια  Mist Ink είναι της Pentart. Είναι όλα ιδανικά για έργα mix mediaκαθώς μας βοηθούν να δημιουργούμε πολύ ιδιαίτερα έργα στο στυλ αυτό.
Στην παρουσίαση δημιουργήσαμε έναν πολύ ιδιαίτερο καμβά με τα χρώματα αυτά, αλλά και πολλά στένσιλ, πάστες και γκλίτερ!
 
Βήμα 1
Επιλέγουμε δύο διαφορετικά χρώματα mist. Εμείς επιλέξαμε την απόχρωση Aquamarina της Stamperia και την απόχρωση Thorn της Pentart . Ψεκάζουμε το κάθε χρώμα σε διαφορετικές γωνίες. Αφού ψεκάσουμε τα χρώματα στη συνέχεια ψεκάζουμε και λίγο νερό για να «μαλακώσουμε» τις αποχρώσεις.
 
Βήμα 2
Με ένα καθαρό σφουγγαράκι απλώνουμε τα χρώματα και τα αναμειγνύουμε στο σημείο που ενώνονται όσο θέλουμε.
 
Βήμα 3
Μπορούμε να στάξουμε λίγο χρώμα πάνω στην επιφάνεια για να κάνουμε ιδιαίτερες πιτσιλιές.
 
Βήμα 4
Αφού στεγνώσουν τα χρώματα, ακουμπάμε στην επιφάνεια ένα στένσιλ. Εμείς επιλέξαμε ένα με τον «κλέφτη», το φυτό που φυσούσαμε μικροί! Ακόμα δεν θα το γεμίσουμε. Ψεκάζουμε ελάχιστο σκούρο mist στο κέντρο του, για να ξέρουμε πού θα το βάλουμε μετά. Το σηκώνουμε.
Βήμα 5
Ψεκάζουμε κάτω από εκει που θα είναι το στένσιλ με ένα φούξια χρώμα mist σε διάφορα σημεία. Το στεγνώνουμε, αν θέλουμε, με ένα πιστολάκι. Ο αέρας του μάλιστα μας βοηθάει να δώσουμε διάφορους ιδιαίτερους σχηματισμούς στο χρώμα.
 
Βήμα 6
Ακουμπάμε το στένσιλ στο σημείο που είχαμε σημαδέψει. Απλώνουμε την πάστα Modelling Paste της Stamperia. Επαναλαμβάνουμε και σε άλλο σημείο.
 
Βήμα 7
Πριν στεγνώσει η πάστα ρίχνουμε πάνω της γκλίτερ, ώστε να δώσουμε ένα διαφορετικό τελείωμα.
 
Βήμα 8
Χρησιμοποιούμε επίσης ένα στένσιλ με γράμματα, το οποίο το γεμίζουμε με Ink Mist της Pentart, μελάνι δηλαδή σε σπρέι σε απόχρωση καφέ. Το μελάνι σε σπρέι δεν είναι τόσο αραιό όσο τα χρώματα και «στέκεται» πιο καλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά στο scrapbookingκαθώς δεν «μουλιάζει» το χαρτί όπως τα χρώματα mist που έχουν βάση το νερό.
 
Βήμα 9
Ακόμα, χρησιμοποιούμε ένα στένσιλ με φούσκες. Αυτό το γεμίζουμε με λευκό ακρυλικό Vivace της Stamperia, το οποίο είναι πολύ παχύρευστο και είναι ιδανικό για στένσιλ. Γεμίζουμε παίρνοντας το χρώμα σε ένα σφουγγαράκι και το ταμπονάρουμε ή το τρίβουμε ελαφρά στην επιφάνεια.
Βήμα 10
Τέλος, με ένα λευκό relief δημιουργούμε ανάγλυφες λεπτομέρειες πάνω στο στένσιλ.
Το έργο μας είναι έτοιμο!
Να θυμάστε ότι στο mix media δεν υπάρχει λάθος και σωστό καθώς όλη η ουσία είναι να δημιουργούμε όσα νιώθουμε και οι μεικτές τεχνικές μας δίνουν αυτή την ευχέρεια. Πειραματιστείτε, παίξτε, δοκιμάστε και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ξεχωριστό!
Κάντε τα έργα σας και θα χαρώ πολύ να τα δω! Μπορείτε να τα στείλετε με ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και στη συνέχεια να τα δημοσιεύσουμε ώστε να μοιραστούμε τις δημιουργίες μας!
Φιλικά, Μάγια.
Άλλα έργα με την ίδια τεχνική

Πες μας το σχόλιο σου