Καλησπέρα και καλή σεζόν σε όλους! Ελπίζω να δημιουργήσουμε και φέτος πολύ όμορφα πράγματα μαζί! Εγώ τουλάχιστον έχω πολλές ιδέες και όρεξη για νέες δημιουργίες!
Μέχρι τότε όμως θα ήθελα να σας μιλήσω για έναν ξεχωριστό άνθρωπο.
Τον Αύγουστο βρέθηκα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Πολωνία. Εκεί συνάντησα την δημιουργό Μαρζένα Βιετσόρεκ (Marzena Wieczorek). Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, η οποία από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει με την ηρεμία της.
Η Μαρζένα, όπως μου είπε, ασχολείται με την χειροτεχνία από τότε που θυμάται τον εαυτό της! Έχει τελειώσει την σχολή Καλών Τεχνών στη Βαρσοβία και από την πρώτη στιγμή άρχισε να πειραματίζεται και με την decoupage σε συνδυασμό με την ζωγραφική και δημιουργώντας πάνω σε πορσελάνες. Τα έργα της τα πουλούσε σε διάφορα παζάρια και πανηγύρια σε χωριά σε όλη την Πολωνία.
 
Παρόλο που γεννήθηκε στην Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, ένιωθε πάντα να την τραβά η φύση. Θέλοντας να ζήσει κοντά σε αυτήν άρχισε να ψάχνει διέξοδο από την μεγάλη πόλη κι έτσι κατέληξε σε ένα μαγικό μέρος: την Μαζουρία!
Η Μαζουρία είναι πασίγνωστη στην Πολωνία και ως η περιοχή με τις 2.000 λίμνες και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας! Σε 52.000 τ.χλμ. βρίσκονται πάνω από 2.000 λίμνες, οι οποίες περικλείονται από απέραντο πράσινο. Δεν υπάρχει ίσως καλύτερη περιοχή για να νιώσεις ένα με την φύση και να πάρεις όλη τη θετική της ενέργεια!
 
 
 
Αυτό ακριβώς ένιωσε και η Μαρζένα πηγαίνοντας εκεί. Στην Μαζουρία δημιούργησε μέσα στο δάσος ένα μοναδικό εργαστήρι και ξεκίνησε να ζωγραφίζει ξύλινα έπιπλα εμπνεόμενη κυρίως από τη φύση με τα βότανά της, τα φυτά της και τα ζώα της. Κάθε φορά που θέλει να ζωγραφίσει ένα στοιχείο από τη φύση το μελετά για πολλές μέρες και εβδομάδες, μαθαίνει τα πάντα γι’ αυτό και στη συνέχεια πιάνει τα πινέλα της!
 
Σύντομα, η τέχνη της προχώρησε ακόμα περισσότερο. Δεν αρκέστηκε μόνο να ζωγραφίζει έπιπλα, αλλά ξεκίνησε να σχεδιάζει από την αρχή καινούργια έπιπλα σε παλιό όμως στυλ και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στη δημιουργία και σύνθεση ολόκληρα σπίτια. 
 
 
 
Κάπως έτσι την γνώρισα και εγώ. Παρακολουθούσα και θαύμαζα την δουλειά της επί χρόνια. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να επικοινωνήσω μαζί της! Της ζήτησα να μου ζωγραφίσει μια παλιά ντουλάπα για το σπίτι μου στην Πολωνία και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο ακόμα και από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Όταν θέλησα να φτιάξω μια κουζίνα για το σπίτι, μου σχεδίασε την κουζίνα που πάντα ήθελα!
Η ντουλάπα που μου έφτιαξε!
Αυτό το καλοκαίρι με κάλεσε στο σπίτι της και εργαστήρι της, ένας μαγικός χώρος που νιώθεις σαν να φύτρωσε και αυτός μέσα από τη γη όπως τα δέντρα που τον περιστοιχίζουν. 
Πηγαίνοντας στην Μαρζένα…
 

 

Η Μαρζένα με περίμενε έξω από το σπίτι της

Περάσαμε μαζί δύο μοναδικές μέρες και έζησα μια αξέχαστη εμπειρία. Μαζί δημιουργήσαμε πολύ ιδιαίτερα έργα, πειραματιστήκαμε, έμαθα πολλά πράγματα από αυτή και κάναμε πολλές βόλτες σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή.

 
 
Σε αυτή μας την συνάντηση σχεδιάσαμε επίσης κάτι που σας ανακοινώνω με πολύ μεγάλη μου χαρά: μια εκδρομή με εσάς για το επόμενο καλοκαίρι στο μέρος αυτό για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μέσα στη φύση με την Μαρζένα, να νιώσουμε την ενέργεια της φύσης και να γνωρίσουμε αυτό το μαγικό μέρος και αυτήν την μοναδική καλλιτέχνη!

 

Το σπίτι της Μαρζένα μέσα στο δάσος

Η επίσκεψή μου στη Μαρζένα ήταν μια μοναδική εμπειρία και ανυπομονώ να βρεθώ μαζί σας εκεί για να μάθουμε και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και κυρίως να έρθουμε ξανά πιο κοντά με την φύση!

 
 
Φιλικά,
Μάγια
 

ΥΓ: Μια γεύση από τη δουλειά της Μαρζένα μπορείτε να πάρετε στην ιστοσελίδα της ή στη σελίδα της στο Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ζωγραφική με μολύβι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Πες μας το σχόλιο σου