Πολλές φορές υπάρχουν εικόνες, κυρίως με γράμματα, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να τα κόψουμε με ακρίβεια. Για την περίπτωση αυτή υπάρχει η τεχνική του transfer. Με αυτό «μεταφέρουμε» την εικόνα πάνω στο έργο αφήνοντας εκεί μόνο το σχέδιο που θέλουμε.
Τα γράμματα στο κουτί έχουν «μεταφερθεί» με transfer
Απαραίτητο για να το καταφέρουμε αυτό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό transfer gel. Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να προσέξουμε οι λέξεις στο σχέδιο του μοτίβου μας να είναι γραμμένες σε «mirror», δηλαδή ανάποδα σαν να φαίνονται σε καθρέπτη.
 
Χρησιμοποιούμε ειδικά έτοιμα χαρτιά transfer, αλλά μπορούμε να εκτυπώσουμε και εμείς μόνοι μας το δικό μας σχέδιο που μπορούμε να το βρούμε στο ίντερνετ, είτε σε κάποιο περιοδικό, είτε και να το σχεδιάσουμε οι ίδιοι αρκεί να το εκτυπώσουμε μόνο σε laser εκτυπωτή, γιατί διαφορετικά θα «ξεβάψουν» τα χρώματα του σχεδίου. Οι εικόνες που θα μεταφέρουμε μπορεί να είναι είτε ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες.
 
Βήματα
 
Αν και οι περισσότερες εταιρείες με χαρτιά transfer έχουν στη συσκευασία τις δικές τους οδηγίες, τα συνήθη βήματα είναι τα εξής:
 
1. Κόβουμε το σχέδιο που θέλουμε να μεταφέρουμε με το ψαλίδι περιφερειακά αφήνοντας περιθώριο 1mm γύρω γύρω. Δεν είναι ανάγκη να κόψουμε με μεγάλη λεπτομέρεια.
 
2. Στη συνέχεια περνάμε την επιφάνεια που θα κολλήσουμε το σχέδιο με το ειδικό transfer gel.
 
3. Αμέσως μετά ακουμπάμε πάνω στην υγρή, από το gel, επιφάνεια την εικόνα με το σχέδιο να κοιτάει προς τα κάτω και πιέζουμε καλά.
 
4. Αφού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα με 40 λεπτά, στη συνέχεια με ένα μαλακό σφουγγάρι ή ακόμα και με το δάχτυλό μας βρέχουμε με νερό το χαρτί που κολλήσαμε και το τρίβουμε με απαλές κινήσεις, ώστε να απομακρυνθεί το χαρτί και να μείνει μόνο το σχέδιο που θέλουμε.
 
5. Μετά από αυτό η «μεταφορά» της εικόνας μας έχει τελειώσει και το έργο μας είναι έτοιμο! Δεν ξεχνάμε βέβαια στο τέλος να βερνικώσουμε το έργο μας, ώστε να το προστατέψουμε από τη φθορά.

 

 

Καλές δημιουργίες!
Μάγια…

*Πατώντας πάνω στα χρωματιστά γράμματα μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα προϊόντα.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο από την Stamperia εδώ:

 

Πες μας το σχόλιο σου