Ένας από τους βασικούς σκοπούς της τέχνης είναι να κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο. Και αυτό η καλλιτέχνης NeSpoon από την Πολωνία το έχει σίγουρα καταφέρει.


Η NeSpoon είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες καλλιτέχνες δρόμου (street artist) που επισκέπτεται μέρη σε όλον τον κόσμο και προσθέτει ομορφιά! Βασικό της υλικό είναι δαντέλα, την οποία αποτυπώνει στα πιο απίθανα μέρη: από εγκαταλελειμμένα κτίρια σε πεζοδρόμια και από φρεάτια μέχρι και δέντρα!

Η δαντέλα είναι το σύμβολό της και την αποτυπώνει είτε σε κεραμική μορφή είτε ζωγραφισμένη, είτε με την παραδοσιακή πλεγμένη της μορφή που απλώνεται στα μέρη σαν… αράχνη!

 

 


Όπως λέει η ίδια σκοπός της είναι να μεταφέρει τη θετική σκέψη και τα θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους και κάποιες φορές να θίξει σημαντικά ζητήματα μέσω της τέχνης της.

Η ίδια δηλώνει ότι έχει διαλέξει την δαντέλα για να εκφράζεται καθώς μεταφέρει έναν αισθητικό κώδικα που είναι βαθιά χαραγμένος σε κάθε κουλτούρα. «Σε κάθε δαντέλα υπάρχει συμμετρία, ένα είδος τάξης και αρμονίας, αυτά δηλαδή που όλοι αναζητάμε έστω και υποσυνείδητα», λέει η ίδια.

Τα έργα της θα τα βρείτε περπατώντας σε μέρη όπως η Πολωνία, η Ιταλία, η Ινδία, η Τυνησία, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και πολλά ακόμα μέρη! 

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τα δούμε και στην Ελλάδα!


Μπορείτε να βρείτε τη NeSpoon είτε στο Facebook είτε στη σελίδα με τη δουλειά της εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου