Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους όλων είναι η ζωγραφική! Ακόμα κι είναι πολύ καλοί στο decoupage, το scrapbooking ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική θεωρούν ότι όταν μένουν… μόνοι με το πινέλο και το χρώμα δεν θα τα καταφέρουν!

 

Όμως όπως έχουμε πει πολλές φορές για το λόγο αυτόν υπάρχει το easy painting , δηλαδή η «εύκολη ζωγραφική». Αυτό που χρειαζόμαστε για την τεχνική αυτή είναι απλώς το πατρόν του σχεδίου που θέλουμε να φτιάξουμε!
            
 
Αυτό το πατρόν το αποτυπώνουμε στην επιφάνειά μας και στη συνέχεια αρχίζουμε να γεμίζουμε με χρώμα, όπως είχαμε κάνει και στην δωρεάν παρουσίαση στο εργαστήρι μας (θυμηθείτε εδώ).                 
         
Φυσικά θα πρέπει στη συνέχεια να γεμίσουμε με χρώμα και να σκιάσουμε για να κάνουμε τη ζωγραφική μας πιο αληθοφανή, γι’ αυτό προτιμάμε να ξεκινήσουμε με απλά σχέδια.
 
Ωστόσο, η μεγάλη απορία όλων είναι πού μπορούμε να βρούμε αυτά τα πατρόν. Η απάντηση είναι παντού: στο ίντερνετ, σε περιοδικά, στο κατάστημά μας ακόμα και να τα φτιάξουμε μόνοι μας! Μια πολύ καλή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε σφραγίδες που όλοι έχουμε στο σπίτι και να τις μεγεθύνετε με έναν εκτυπωτή και αυτό να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια ως το πατρόν σας.
 
Με μια μικρή αναζήτηση που έκανα κι εγώ στο διαδίκτυο βρήκα μερικά χαριτωμένα πατρόν και πώς μπορούμε να γίνουν αφού τα ζωγραφίσουμε. Αυτά μπορείτε να τα εκτυπώσετε και… να πιάσετε δουλειά!

Σε κάθε περίπτωση βέβαια την ερχόμενη Τετάρτη 8/6 στο online μάθημα που θα κάνουμε μόνο για τα μέλη μας το θέμα θα είναι ακριβώς αυτό, πώς θα δημιουργήσουμε με την easy painting κι εκεί θα δούμε την τεχνική βήμα βήμα, ενώ θα λύσω κάθε σας απορία!

 
Καλές δημιουργίες,

 

Μάγια

 

 

Πες μας το σχόλιο σου