Το τρίτο και τελευταίο έργο που μας παρουσίασε η δασκάλα της Stamperia, Monica Paruta στη δωρεάν παρουσίαση της Ακαδημίας της Stamperia στο εργαστήρι μας ήταν μια πανέμορφη πιατέλα με ανάποδο decoupage και πάστα κρακελέ!
 
ΥΛΙΚΑ (πατώντας πάνω στις ονομασίες μπορείτε να δείτε τα προϊόντας στην ιστοσελίδα μας)
 
 
Βήμα 1
Για να μπορέσει η πιατέλα να είναι χρηστική δουλέψαμε με το αναποδο decoupage δημιουργώντας εξ ολοκλήρου στην εξωτερική πλευρά της πιατέλας.
 
Η Μόνικα ψέκασε  το πίσω μέρος της πιατέλας με χρώματα Aquacolor σε διάφορες αποχρώσεις που να ταιριάζουν με το ριζόχαρτο που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Υπολογίζουμε που θα τελειώνει περίπου το ριζόχαρτο που θα τοποθετήσουμε. Αν θέλουμε σημειώνουμε το τελείωμα με ένα μολύβι. Στο τελείωμα του ριζόχαρτου απλώνουμε με μια σπατουλίστα πάστα κρακελέ και την αφήνουμε να στεγνώσει και να κάνει ραγίσματα.
 
Βήμα 3
Μόλις στεγνώσει η πάστα με έναν σταμπαδόρο απλώνουμε σκούρο Aquacolor για να τονιστούν περισσότερο τα σπασίματα.
Βήμα 4
Με κόλλα Mix media glue κολλάμε το ριζόχαρτο, στην πίσω πλευρά με την όψη του να φαίνεται μέσα από την πιατέλα.

 

Το ριζόχαρτο που περισσεύει το κόβουμε ξύνοντας με μια λίμα ή ένα γυαλόχαρτο.

 
Βήμα 5
Με το μεταλλικό χρώμα White Gold Metallic και έναν σταμπαδόρο τονίζουμε διάφορα σημεία της πιατέλας και καλύπτουμε τις διαφάνειες του ριζόχαρτου.

Βήμα 6

 

Εφόσον θέλουμε να χρησιμοποιούμε την πιατέλα μας περνάμε στη συνέχεια πάνω από το ριζόχαρτο το βερνίκι της Stamperia, Wash It(τουλάχιστον δύο χέρια), το οποίο προστατεύει την επιφάνεια από το νερό καθώς την κάνει εντελώς αδιάβροχη και ασφαλή για χρήση.
 

 

 

 

 

 

 

Πες μας το σχόλιο σου