Ήταν μια πολύ ξεχωριστή δωρεάν παρουσίαση! Το πρωί του Σαββάτου μαζευτήκαμε πολλοί στο χώρο του Decomagia Hobby Showκαι η Μάγια μας αποκάλυψε όλα τα μυστικά για την τεχνική που ονομάσαμε «MIX ART» και για την οποία συνδυάζουμε χημικά υλικά, 3D balls, λουλούδια και πολλά μεταλλικά διακοσμητικά, ενώ εφαρμόζεται πάνω σε κάθε επιφάνεια!
Στην παρουσίαση η Μάγια δημιούργησε πάνω σε ένα ξύλινο κουτί-βιβλίο στο οποίο τοποθέτησε στο κέντρο μια μικρή κορνίζα από ρητίνη
Το έργο που δημιούργησε η Μάγια στην δωρεάν παρουσίαση
Βασικός βοηθός μας ήταν τα τόσο ξεχωριστά προϊόντα της αγαπημένης μας εταιρείας Pentart που έκαναν την δουλειά μας… πιο εύκολη!

Το έργο που δημιούργησε η Μάγια μπορεί να γίνει δικό σας στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από την σελίδα μας στο Facebook! Μπορείτε να λάβετε μέρος εδώ>>>  https://goo.gl/XTdL9x

Ακόμα και αν δεν ήσασταν μαζί μας το Σάββατο ή αν δεν είδατε την online μετάδοση της παρουσίασης από το κανάλι μας στο YouTube μπορείτε πάντα να δείτε το βίντεο της παρουσίασης παρακάτω (λόγω προβλήματος με την σύνδεση ο ήχος ξενικά στο 2ο λεπτό) ή να δείτε τις φωτογραφίες βήμα-βήμα:

Βήμα 1

Χρησιμοποιούμε το τζελ-κόλλα της Pentart, Heavy Body Gel, το οποίο είναι πραγματικά… θαυματουργό! Μπορεί να κολλήσει πραγματικά τα πάντα, ακόμα και «βαριά» αντικείμενα σε κάθε επιφάνεια χωρίς να φοβόμαστε ότι θα ξεκολλήσουν! Με το Heavy Body Gel κολλήσαμε αρχικά την κορνίζα από ρητίνη πάνω στο κουτί μας. 

Στη συνέχεια πάλι με το Heavy Body Gel κολλάμε σε διάφορα σημεία περιμετρικά της κορνίζας λουλουδάκια και μεταλλικά στοιχεία που έχουμε επιλέξει.

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να αφήσει ελεύθερη την φαντασία του και να επιλέξει όποια και όσα λουλούδια και μεταλλικά διακοσμητικά θέλει για να διακοσμήσει το αντικείμενο.

*ΤΙΡ: Το Heavy Body Gel εφαρμόζεται ιδανικά με μια σπατουλίτσα. Απλώνεται με την σπατουλίτσα το τζελ είτε στο αντικείμενο και μετά το κολλάτε είτε στην επιφάνεια που θέλετε να τοποθετήσετε το διακοσμητικό στοιχείο.


Βήμα 2

Σε διάφορα σημεία βάζουμε λίγο Heavy Body Gel σε διάφορα σημεία της επιφάνειας κι εκεί ρίχνουμε στη συνέχεια 3D balls σε διάφορα μεγέθη. Έτσι οι τρισδιάστατες μπαλίτσες κολλούν εκεί που υπάρχει τζελ.


Το έργο μας τώρα θα είναι κάπως έτσι:


Βήμα 3

Στην τεχνική αυτή όλα τα στοιχεία πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα, ώστε στη συνέχεια να τα τονίσουμε ομοιόμορφα. Έτσι, για να το κάνουμε αυτό έχουμε δυο επιλογές: είτε τα βάφουμε όλα με μαύρο gesso της Pentart είτε τα ψεκάζουμε με χρώμα σε σπρέι.

Εμείς λόγω χρόνου επιλέξαμε ένα γκρι σπρέι και ψεκάσαμε όλο το αντικείμενό μας καλύπτοντας και την κορνίζα και τα λουλούδια και τα μεταλλικά στοιχεία. Έτσι δημιουργήσαμε μια μονόχρωμη βάση για να δουλέψουμε.
Το έργο μας σε αυτή τη φάση είναι έτσι
Βήμα 4

Για να τονίσουμε κάποιες λεπτομέρειες χρησιμοποιήσαμε τα χρώματα Mist Pentart, ωστόσο δεν χρησιμοποιήσαμε το σπρέι. Απλώσαμε μαύρο χρώμα του mist με ένα πινελάκι σε σημεία που θέλαμε να τους δώσουμε βάθος, όπως το κέντρο των λουλουδιών και κάποια βαθουλώματα του έργου.

Βήμα 5

Στη συνέχεια για να δημιουργήσουμε ένα πιο ενδιαφέρον χρώμα στο αντικείμενό μας, χρησιμοποιήσαμε χρώματα κιμωλίας Dekor Paint Soft της Pentart σε δύο αποχρώσεις: το Turquoise-greenκαι τη νέα απόχρωση Poison Green. Σε ένα πιατάκι τα αραιώσαμε με λίγο νερό και με ένα πινελάκι τα απλώσαμε εναλλάξ σε διάφορα σημεία του έργου, ώστε να δημιουργήσουμε τονισμούς ειδικά σε σημεία όπως τα λουλούδια, η κορνίζα και τα μεταλλικά στοιχεία.

Βήμα 6

Σε διάφορα σημεία απλώσαμε με ένα πινελάκι ξανά Heavy Body Gel

Στα σημεία που απλώσαμε την κόλλα-τζελ ρίξαμε στη συνέχεια τις ολοκαίνουργιες ορυκτές φυσικές πέτρες σε σκόνη της Pentart, Mineral Powder, που έχουμε λατρέψει! Συγκεκριμένα, η Μάγια χρησιμοποίησε την απόχρωση Platinum Granite. Στα σημεία που είχαμε ρίξει την κόλλα, η σκόνη κόλλησε δίνοντας έναν ξεχωριστό ιριδισμό.

ΤΙΡ: Όταν κολλάμε τα αντικείμενα με το Heavy Body Gel και όταν απλώνουμε χρώματα καλό είναι να περιμένουμε 15-20 λεπτά ώστε να στεγνώσουν καλά. 

Βήμα 7

Ολοκληρώσαμε το έργο μας με φύλλο χρυσού μετά από απαίτηση των παρευρισκομένων! Απλώσαμε σε ορισμένα σημεία κόλλα για φύλλο χρυσού της Pentart

Μετά από λίγα λεπτά που η κόλλα στέγνωσε και έγινε κολλώδης, απλώσαμε με ένα πινελάκι νιφάδες φύλλου χρυσού της Pentart (σε ό,τι απόχρωση θέλετε)

Το έργο μας ήταν έτοιμο!

Μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο από την online παρουσίαση που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ (λόγω προβλήματος με την σύνδεση ο ήχος ξενικά στο 2ο λεπτό):

Άλλα έργα της Μάγιας με την τεχνική MIX ART:


*Η αναπαραγωγή του άρθρου σε άλλα site/blogs είναι ελεύθερη αρκεί να αναφέρεται η πηγή με link.

Πες μας το σχόλιο σου