Η πολύ ιδιαίτερη τεχνική του Sospeso Trasparente, που κάνει τα έργα μας ακόμα πιο όμορφα, δημιουργήθηκε από τη Monica Allegro, μια από τις πιο ενεργές καλλιτέχνες του decoupage στην Ιταλία. Με την τεχνική αυτή δίνουμε έτσι μια τελείως διαφορετική αισθητική τριών διαστάσεων στα διακοσμητικά στοιχεία των έργων μας.
 
Τα βασικά εργαλεία και υλικά για το Sospeso
*Πατώντας πάνω στα χρωματιστά γράμματα μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα υλικά και εργαλεία
Πρώτα απ’όλα χρειαζόμαστε τις ειδικές ζελατίνες με σχέδια για το Sospeso ή τα ειδικά χαρτιά για Sospeso. Ωστόσο, μπορούμε να δημιουργήσουμε και μόνοι μας τις ζελατίνες με το σχέδιο που εμείς θέλουμε χρησιμοποιώντας κλασικά μοτίβα από χαρτοπετσέτα, ριζόχαρτο, χαρτί decoupage, ύφασμα, δαντέλα, τούλι ή  γάζα, τα οποία θα πρέπει να τα κολλήσουμε στις ειδικές διάφανες ζελατίνες. Τα μοτίβα μας τα κολλάμε στη ζελατίνα με την κλασική κόλλα για decoupage.
Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι τα ειδικά ξυλάκια που δίνουν σχήμα και την 3D διάσταση στα μοτίβα. Πολύ βασικό εργαλείο είναι και το ειδικό σφουγγάρι για Sospeso πάνω στο οποίο ακουμπάμε τη ζελατίνη με το σχέδιο, ώστε να μας βοηθήσει να τις δώσουμε την τρισδιάστατη μορφή.
Πολύ βασικό εργαλείο για το Sospeso είναι και ένα απλό κερί ρεσό! Για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις ζελατίνες με τα σχέδια σε τρισδιάστατες θα πρέπει αρχικά να τη ζεστάνουμε με το ρεσό και στη συνέχεια ακουμπώντας τη στο ειδικό σφουγγάρι με το ξυλάκι μας να της δώσουμε τη μορφή που θέλουμε.
Εφαρμογές
Με την τεχνική αυτή μπορούμε φυσικά να στολίσουμε τις διάφορες δημιουργίες μας, αλλά μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε και αντικείμενα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα με το Sospeso Trasparente.
Έτσι με το Sospeso, μπορείτε να κατασκευάσετε εξ αρχής μια πληθώρα από κοσμήματα, όπως κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και καρφίτσες, να στολίσετε τσάντες, ζώνες, στέκες, καπέλα, ακόμα και παπούτσια, αλλά και διακοσμητικές κατασκευές για το σπίτι.
Μπορείτε επίσης να δώσετε μια ξεχωριστή ομορφιά στο γάμο σας ή στη βάφτιση του παιδιού σας κατασκευάζοντας με το Sospeso Trasparente στέφανα, μπομπονιέρες, λαμπάδες, κουτιά βάπτισης και βιβλία ευχών.

 

Επιπλέον, μπορείτε να κατασκευάσετε μάσκες και καπέλα για τις Αποκριές, γιρλάντες, αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια  και να στολίσετε  λαμπάδες και αυγά για το Πάσχα.

Πες μας το σχόλιο σου