Αν νομίζετε ότι για να ζωγραφίσει κανείς κάτι όμορφο πρέπει αναγκαστικά να «πιάνει το χέρι» του κάνετε λάθος. Το easy painting είναι μια τεχνική που όπως λέει και το όνομά της πρόκειται για «εύκολη ζωγραφική». Με την τεχνική του easy painting μπορεί ο καθένας να ζωγραφίσει από το μηδέν πανέμορφες εικόνες χωρίς να έχει ιδιαίτερη εμπειρία ή «ταλέντο».
Easy painting
Βασικός μας βοηθός είναι τα πατρόν, τα οποία μας βοηθούν να σχεδιάσουμε το περίγραμμα για το σχέδιό μας. Τα πατρόν αυτά μπορούμε είτε να τα σχεδιάσουμε μόνοι μας, είτε να τα βρούμε σε ειδικά περιοδικά που μας παρέχουν έτοιμα πατρόν.
Στη συνέχεια αντιγράφουμε με ένα ειδικό καρμπόν το σχέδιο του πατρόν στην επιφάνεια που θέλουμε να ζωγραφίσουμε. Αφού το αντιγράψουμε στη συνέχεια «γεμίζουμε» το σχέδιό μας με τα ακρυλικά χρώματα που θέλουμε, ενώ προσθέτουμε και τις απαραίτητες σκιάσεις, ώστε το έργο μας να είναι πιο ζωντανό και να έχει βάθος.
Μια ειδική κατηγορία του easy painting είναι το country paintingτο οποίο διαφέρει απλώς στη θεματολογία της ζωγραφικής χωρίς να αλλάζει καθόλου η τεχνική. Τα σχέδιά μας εδώ έχουν πιο φολκόρ-χωριάτικο στυλ με καρό λεπτομέρειες και στοιχεία που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.

 

Κοτούλα με country painting
Με το easy painting μπορούμε κι εμείς να αισθανθούμε λίγο… ζωγράφοι και να δημιουργήσουμε πολύ εύκολα έργα που παλιότερα μας φαίνονταν πολύ δύσκολα!

Πες μας το σχόλιο σου