Το  Σάββατο αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο για εμάς καθώς υποδεχτήκαμε μια από τις σπουδαιότερες δημιουργούς του decoupage σε όλη την Ευρώπη, την Asket από την Πολωνία, η οποία υπήρξε μάλιστα η γυναίκα που με μύησε στον κόσμο αυτό! Μάλιστα μας έκανε την τιμή να είμαστε εμείς το πρώτο εργαστήριο από όλη την Ευρώπη που επισκέπτεται εκτός της Πολωνίας!
Το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο Hobby Show Decomagia για μια δωρεάν παρουσίαση στην οποία μας έδειξε πώς να δημιουργούμε τις πολύ ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες μπάλες που φτιάχνει η ίδια, ενώ τη Δευτέρα 2/11 θα ακολουθήσει ένα πολύ ιδιαίτερο μάθημα μαζί της στο εργαστήρι μας! (Διαβάστε ΕΔΩ για το μάθημα που θα παραδώσει)
Στην παρουσίαση, για τις μπάλες μας χρησιμοποιήσαμε τα ειδικά στρογγυλά χαρτονάκια που έχει σχεδιάσει η ίδια, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς στις στρογγυλές μπάλες plexiglass.
Επειδή το χαρτονάκι είναι αρκετά χοντρό δεν χρησιμοποιήσαμε  το πλαστικό διαχωριστικό της μπάλας, αλλά κόψαμε το χαρτονάκι μας ακριβώς στη διάμετρο της. Βέβαια, θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε το χαρτόνι να μην είναι ούτε πολύ μικρό, αλλά ούτε και πολύ μεγάλο και λυγίσει από την πίεση. Αν είναι πιο μικρό μπορούμε να κολλήσουμε από πίσω ένα χαρτί scrapbooking και να καλύψουμε τις άκρες με πάστες και χρυσόσκονη. Φυσικά, για να μην δυσκολευτούμε καθόλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλαστικό διαχωριστικό.

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε πάστα χιονιού (Snow Paste) της Pentart την οποία αναμείξαμε με την σκόνη 3D Powder, ώστε η πάστα μας να γίνει πιο πηχτή και να «στέκεται» καλύτερα. Με αυτή την πάστα καλύψαμε τις άκρες του χαρτιού μας, ώστε να το κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικο, αλλά και να καλύψουμε τις ατέλειες από το κόψιμο.
Επίσης, τονίσαμε λεπτομέρειες του μοτίβου με contour.
Με την πάστα που δημιουργήσαμε καλύψαμε επίσης όλη την πίσω πλευρά της μπάλας μας.
Επίσης, βάλαμε λίγη πάστα στο μπροστινό εσωτερικό της μπάλας, ώστε να δίνει την αίσθηση της συνέχειας από το μοτίβο και του «χιονισμένου». Σε όσα σημεία βάλαμε πάστες στη συνέχεια ρίξαμε διάφορες χρυσόσκονες για να δώσουμε φως!
Τέλος, χρωματίσαμε ένα αστεράκι με γαλάζια χρυσόσκονη και το κολλήσαμε στην πίσω όψη της μπάλας! Τώρα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τις πάστες να στεγνώσουν για να ενώσουμε τα δύο κομμάτια!

 

Η άλλη πρόταση που μας έδειξε η Asket ήταν η δημιουργία τρισδιάστατου μοτίβου!
Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε το ίδιο μοτίβο τρεις φορές και κάθε φορά έκοβε ένα μικρότερο κομματάκι από το αυτό.
Πριν τα κολλήσει, με ένα πινελάκι πέρασε με κόλλα Glue for Hobby τις άκρες των κομματιών και πάνω εκεί έριξε χρυσόσκονη.
Περνάει τις άκρες με κόλλα
Ρίχνει χρυσόσκονη πάνω στην κόλλα

 

Στη συνέχεια με 3D pads κόλλησε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
Έτοιμα όλα τα κομμάτια που θα μπουν το ένα πάνω στο άλλο
Κολλάει με 3D pads

Με contour τόνισε διάφορες λεπτομέρειες και πάνω εκεί στη συνέχεια έριξε χρυσόσκονη.

Τονίζει με contour
Προσθέτει γκλίτερ
Έτοιμο!

Στη μπάλα αυτή την πίσω πλευρά την πέρασε με την Pasta Luce μετο λεπτό φύλλο χρυσού και στη συνέχεια στο κέντρο έβαλε την Pasta Luce με τις χοντρές νιφάδες. Πάνω εκεί έριξε αρκετή χρυσόσκονη, ενώ στη συνέχεια στόλισε όλη την μπάλα με χοντρές γραμμές contour!

 

Πάστα luce λεπτη από κάτω και χοντρή στο κέντρο

 

Επιπλέον χρυσές νιφάδες

 

Και χρυσόσκονη σε όλη την επιφάνεια
 

 

Έτοιμο το πίσω μέρος

Στη συνέχεια, θέλησα να σας δείξω και άλλους τρόπους για να χρησιμοποιείται τα χαρτονάκια αυτά εκτός από τις μπάλες. Έτσι, χρησιμοποίησα τρια διαφορετικά χαρτονάκια, τα οποία κόλλησα πάνω σε χαρτιά scrapbooking. Στη συνέχεια τις κόλλησα με διαφορετικά ύψη σε ένα κουτί, ενώ φυσικά τις στόλισα με gel paste και χρυσόσκονες! Μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε σε άλμπουμ, κάρτες, αλλά και οποιοδήποτε άλλο έργο!

 

 

Δυστυχώς επειδή οι πάστες απαιτούν πολύ χρόνο να για να στεγνώσουν οι μπάλες δεν γινόταν να ενωθούν μετά το τέλος της παρουσίασης. Έτσι, οι ολοκληρωμένες εικόνες θα είναι έτοιμες τη Δευτέρα!
Μάγια

Πες μας το σχόλιο σου