Είναι ένα από τα πιο όμορφα και κοριτσίστικα διακοσμητικά που μου αρέσει να δημιουργώ. Το μπούστο αυτό μάλιστα, μιας και είναι σε μικρό σχετικά μέγεθος μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και να το βάλετε όπου θέλετε, αν και θεωρώ πως το έπιπλο με τα πράγματά σας στο υπνοδωμάτιο είναι η τέλεια επιλογή. Φυσικά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και πιο μεγάλα μπούστα, όπως αυτά σε κανονικές διαστάσεις με ξύλινη βάση.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: μπούστο απόφελιζόλ, primer, ριζόχαρτο, κόλλα για decoupage, βερνίκι φινιρίσματος, κομμάτια λινού. Προαιρετικά: λουλούδια, pearl pen, σπάγκος
Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πώς θα το φτιάξουμε βήμα-βήμα:

Βήμα 1ο: Επιλέγουμε το μπούστο μας και με ένα μολύβι ξεχωρίζουμε το μέρος, όπου θα το «ντύσουμε» με το λινό.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια στο σημείο όπου ΔΕΝ θα βάλουμε λινό, περνάμε με ένα πινέλο αστάρι primer, ώστε να προετοιμάσουμε την επιφάνειά μας για την decoupage.            

                   


Βήμα 3ο: Όταν στεγνώσει το αστάρι, επιλέγουμε το ριζόχαρτο που θα χρησιμοποιήσουμε, το προβάρουμε στο μέρος του μπούστου, το οποίο πριν περάσαμε με primer, και στη συνέχεια το κολλάμε περνώντας κόλλα για decoupage μόνο πάνω από το ριζόχαρτο.

Βήμα 4ο: Όταν στεγνώσει η κόλλα, βερνικώνουμε το μέρος του μπούστου που εφαρμόσαμε τη decoupage.

Βήμα 5ο: Στη συνέχεια κόβουμε το λινό σε λωρίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλο ύφασμα θέλετε και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία.

Βήμα 6ο: Με πιστόλι σιλικόνης ή με μια δυνατή κόλλα ή ακόμα και ταινία διπλής όψεως, κολλάμε μια-μια κάθετα τις λωρίδες του λινού στο μπούστο. Για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα κάθε λωρίδα που κολλάμε είναι ωραίο να καλύπτει ένα μέρος της προηγούμενης.

Βήμα 7ο:Όταν τελειώσουμε με το ύφασμα, μπορούμε να στολίσουμε το μπούστο μας με πολλά λουλούδια στο πάνω μέρος του μπούστου, τα οποία μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας από ύφασμα ή να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα, αλλά και με περλίτσες στο τελείωμα του υφάσματος και με ένα λουλούδι, το οποίο θα δέσουμε στο λαιμό με ένα σπάγκο.

Καλές δημιουργίες,
Μάγια

Πες μας το σχόλιο σου