Το τελευταίο… σεμινάριο πριν από τις διακοπές θα είναι αυτή η καράφα με την όμορφη κοπέλα, την οποία θα στολίσουμε με φύλλα χρυσού και με κρακελέ opalesque! Το συγκεκριμένο κρακελέ δίνει στην επιφάνειά μας μια αίσθηση θαμπής, σπασμένης, πορσελάνης και ταιριάζει τέλεια με τη γυάλινη καράφα μας. Επειδή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ακρυλικά χρώματα δουλεύουμε απευθείας πάνω στη γυάλινη επιφάνεια χωρίς καμία προετοιμασία, αρκεί να είναι καθαρή.

 

Πάμε να δούμε όμως το έργο βήμα προς βήμα.
 
Βήμα 1: Βυθίζουμε το μοτίβο μας από χαρτί στο νερό για λίγα δευτερόλεπτα, για να μαλακώσει.

 

Βήμα 2: Όσο το χαρτί μας είναι στο νερό περνάμε με κόλλα για decoupage το σημείο που θα κολλήσουμε το μοτίβο μας.

 

Βήμα 3: Βγάζουμε το μοτίβο από το νερό και το ακουμπάμε σε χαρτί  κουζίνας, ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό.

 

Βήμα 4: Περνάμε κόλλα για decoupage στο πίσω μέρος του χαρτιού.

 

Βήμα 5: Το ακουμπάμε στην επιφάνειά μας και περνάμε κόλλα πάνω από το χαρτί.

 

Βήμα 6:  Περνάμε σε ορισμένα σημεία που θέλουμε κόλλα για φύλλα χρυσού και περιμένουμε να στεγνώσει και να γίνει κολλώδης.


Βήμα 7: Στη συνέχεια με ένα πινέλο απλώνουμε στην επιφάνεια φύλλο χρυσού σε νιφάδες, ώστε να βρούμε τα σημεία που περάσαμε με κόλλα και να κολλήσουν.

Βήμα 8: Όταν τελειώσουμε με το φύλλο χρυσού θα ξεκινήσουμε το κρακελάρισμα. Περνάμε το Step 1 με ένα μαλακό, καθαρό και φαρδύ πινέλο με απαλές κινήσεις και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Όταν από γαλακτερό γίνει διάφανο σημαίνει ότι έχει στεγνώσει και είμαστε έτοιμοι, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

 

Βήμα 9: Απλώνουμε το Step 2 με ένα καθαρό και στεγνό πινέλο. Αφού το απλώσουμε περιμένουμε να στεγνώσει και να δημιουργηθούν τα διάφανα ραγίσματα.
   

Βήμα 10: Όταν στεγνώσει τα ραγίσματα θα έχουν γίνει, αλλά επειδή είναι διάφανα δεν θα φαίνονται παρά μόνο από πολύ κοντά. Επιλέγουμε να  τα «γεμίσουμε» με πατίνα. Απλώνουμε το υλικό μας με ένα πινέλο.


Βήμα 11: Στη συνέχεια με ένα χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε την επιπλέον ποσότητα της πατίνας και τέλος, όπως πάντα βερνικώνουμε το έργο μας και είμαστε έτοιμοι!

 

Καλές δημιουργίες και καλή ξεκούραση!

Φιλικά,

Μάγια

Πες μας το σχόλιο σου