Η παράδοση των ημερολογιών Advent πάει πίσω πολύ παλιά, τουλάχιστον στις αρχές του περασμένου αιώνα και είναι και ένας τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας στους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μας και να τους ετοιμάσουμε για την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου!

«Advent» στα λατινικά σημαίνει ερχομός και στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον ερχομό του Χριστού στον ανθρώπινο κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων. Γι’ αυτό, τα ημερολόγια Advent είναι στολισμένα με 24 θηκούλες αριθμημένες από το 1 έως το 24, μια για κάθε ημέρα μέχρι την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων.

Στις θηκούλες αυτές μπορούμε να κρύβουμε κάθε μέρα από ένα μικρό και συμβολικό δωράκι για να το βρίσκουν κάθε μέρα τα παιδιά μας, αλλά και οι μεγαλύτεροι αγαπημένοι μας! Έτσι, η χαρά αυξάνεται ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα!

Τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκαν τα ημερολόγια αυτά οι πιστοί τα έφτιαχναν από χαρτόνι και σε κάθε θηκούλα έβαζαν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εικόνα. Σιγά σιγά άρχιζαν να προσθέτουν μικρά δωράκια, όπως σοκολάτες, μικρά παιχνιδάκια και κάπως έτσι μετατράπηκαν στο πιο αγαπημένο δώρο ειδικά για τα παιδιά!

Πάντα, μπορούμε να φτιάχνουμε τα δικά μας ημερολόγια advent με χαρτιά scrapbooking ή ύφασμα, αλλά μπορείτε να βρείτε και τα πολύ ξεχωριστά ημερολόγια Advent που έχουμε φέρει για εσάς στο Decomagia και να δώσετε ακόμα περισσότερη χαρά σε όσους αγαπάτε!

Δείτε τα Ημερολόγια Advent μας. Κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε στο eshop μας!

Πες μας το σχόλιο σου