Ανάμεσα στην κλασική ζωγραφική της μιας διάστασης και την τρισδιάστατη με αντικείμενα που βγαίνουν έξω από την επιφάνεια και είναι χειροπιαστά υπάρχει κάτι ακόμα πιο μαγικό: η δισδιάστατη ζωγραφική (2D)!
Η μαγεία της δισδιάστατης ζωγραφικής έγκειται στο γεγονός ότι ο καλλιτέχνης «δουλεύει» με τέτοιο τρόπο το χρώμα και την προοπτική του σχεδίου που κάνει το έργο να φαίνεται ότι βγαίνει έξω από την επιφάνεια και όμως μένει μέσα σε αυτή!
 
Όταν ένα έργο καλύπτει είναι δισδιάστατο ή 2D σημαίνει ότι καλύπτει τη διάσταση του πλάτους και του μήκους αλλά όχι του βάθους. Ωστόσο με τον κατάλληλο σχεδιασμό δίνεται αυτή η αίσθηση του βάθους χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχει!
Ανάλογα από ποια πλευρά κοιτάς…

 

Η πόλη συνεχίζεται με μια «πύλη» σε άλλη εποχή!
Το χρώμα είναι ένας βασικός παράγοντας για να δοθεί η αίσθηση του βάθους μαζί με το σχήμα και την προοπτική που θα δοθεί σε αυτό.
 

Γι’ αυτό  και από αυτή την άποψη η δισδιάστατη τέχνη είναι πραγματικά… μαγική!

 

 
Πολλές φορές τη συναντάμε στο δρόμο και νομίζουμε ότι θα πέσουμε σε έναν… καταρράκτη, ενώ άλλες φορές δένει τόσο ιδανικά με το φυσικό περιβάλλον που μοιάζει να είναι ένα με αυτό!
 

 

Τέχνη και φύση γίνονται ένα! (το δέντρο είναι αληθινό!)

Οι καλλιτέχνες που δημιουργούν τέχνη 2D είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι και μπορεί να τους βρείτε ακόμα και στην επόμενη γωνία του δρόμου!

 

Σε αρμονία με το περιβάλλον!

 

 

Πες μας το σχόλιο σου