Πριν λίγες μέρες μαζευτήκαμε στο εργαστήρι του Decomagia για μια δωρεάν παρουσίαση!

Συγκεκριμένα παρουσιάσαμε την δημιουργία ενός κηροπήγιου με την ημιδιάφανη τεχνική που δίνει ένα πολύ ξεχωριστό και φωτεινό αποτέλεσμα, ειδικά όταν ανάψετε μέσα σε αυτό το κερί σας. Επειδή ήμασταν πάρα πολλά άτομα, κάτι λιγότερο από 100, ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξουμε σε βίντεο την παρουσίαση όπως θα θέλαμε, ωστόσο θα σας παρουσιάσω βήμα-βήμα την τεχνική για όσους δεν ήσασταν εκεί!
















 

 

 

Βήμα 1
Κολλάμε πάνω στην γυάλινη επιφάνειά μας με κόλλα για decoupage ένα λευκό ριζόχαρτο. Κόβουμε το λευκό ριζόχαρτο σε μικρά κομματάκια και τα κολλάμε ένα-ένα ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ειδικά αν η επιφάνειά μας δεν είναι απόλυτα λεία.

Βήμα 2
Παράλληλα διαλέγουμε το ριζόχαρτο που θα έχει το μοτίβο μας. Επιλέγουμε ένα ριζόχαρτο που θα έχει λευκό φόντο ή εκρού διότι διαφορετικά δε θα υπάρχει διαφάνεια στο έργο μας. Αν το μοτίβο μας είναι με εκρού φόντο καλό είναι και το μονόχρωμο ριζόχαρτο του βήματος 1 να είναι κι αυτό εκρού.

 

Βήμα 3
Κολλάμε με κόλλα για decoupage το μοτίβο μας πάνω στην επιφάνεια, αφού στεγνώσει το λευκό ριζόχαρτο.
Βήμα 4
Όταν στεγνώσει η κόλλα περνάμε στο πιο ωραίο κομμάτι: τον στολισμό! Επειδή το κηροπήγιό μας είναι χριστουγεννιάτικο θα το στολίσουμε με διάφορα φωτεινά στοιχεία. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκλίτερ σε χρώματα που ταιριάζουν στο μοτίβο μας, snow pen που δίνει το εφέ χιονιού, gel paste σε λευκό χρώμα, το οποίο το έχω χρησιμοποιήσει στις στέγες των σπιτιών, contour liner το οποίο έχει πολύ λεπτή μύτη και υπάρχει σε πάρα πολλά χρώματα ώστε να τονίσετε λεπτομέρειες,  αλλά και 3D Liner Transparente, το οποίο δίνει ένα έντονο τρισδιάστατο εφέ. Πάνω στο τελευταίο, πριν στεγνώσει μπορείτε να ρίξετε γκλίτερ. Οταν στεγνώσει το liner διαφανίζει κι έτσι μένουν μόνο τα γκλίτερ να φαίνονται τρισδιάστατα.
Προσθέτοντας gel paste σε ορισμένα σημεία

 

 

Πάνω στη υγρό ακόμα gel paste προσθέτουμε γκλίτερ

 

Προσθέτοντας 3D Liner Transparente

 

Προσθέτουμε γκλίτερ πάνω από το liner, όσο είναι υγρό
Προσθέτουμε μπιλίτσες χιονιού με snow pen
Με contour σε λευκό χρώμα τονίζουμε τα φτερά των αγγέλων του μοτίβου
Λίγο ακόμα γκλίτερ σαμπανί

 

Έτοιμο!

 

 



Άλλα παραδείγματα ημιδιάφανης τεχνικής:

 

 

 

 

Καλές δημιουργίες,
Μάγια

Πες μας το σχόλιο σου